Palvelut

PALVELUIDEN ESITTELY

ASAHI- terveysliikunta/ yksilöohjaus

Asahi- terveysliikunnalla on suuri vaikutus mm. stressin, hartiaseudun vaivojen, selkä särkyjen sekä esim. käsivarsien/ sormien puutuneisuuden lievittymiseen. Rauhallisen hengitys tekniikan yhdistäminen kehon optimaalisia linjauksia kannatteleviin rentouttaviin liikkeisiin saa aikaan tehokkaan harjoituksen, joka aktivoi parasympaattista hermostoa, tehostaa lantionpohjan sekä pallean yhteistoimintaa ja samalla vahvistaa myös muita rankaa tukevia syviä lihaksia sekä näiden kautta koko kehoa. Tällöin myös voimantuotto raajoihin tehostuu. Symmetriset, kehon molemmille puolille tehdyt spiraalimaiset liikkeet tasaavat puoli eroja, vahvistavat kehon heikoimpia osia ja vähentävät jännittyneisyyttä kireämmiltä alueilta. Tätä kautta arkeen saadaan myös lisää sujuvuutta, mm. palautuminen työstä, kuntoilu-/ urheilusuorituksesta tai mahdollisesta toipilaana olosta nopeutuu vahvemman, tasapainoisemman kehon ja mielen kautta.

Sopii kaiken ikäisille- ja kuntoisille, erityisesti nivel- ja hartia-, selkävaivoista kärsiville, raskaana oleville-, synnytyksen jälkeiseen toipumiseen sekä ikääntyville ihmisille.

Liikkeet toteutetaan seisten (tai istuen), sinulle sopivin liikeradoin. Harjoitus kokonaisuuteen sisältyvät seuraavat osa- alueet:

 • kehon rentoutus
 • niska-hartia –harjoitteet
 • selän harjoitteet
 • jalkojen ja tasapainon harjoitus
 • lopuksi hengityksen tasaaminen

Asahi- terveysliikunnassa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet ja on samalla myös kokonaisvaltaista, tehokasta Suomessa kehitettyä terveysliikuntaa, joka perustuu tutkittuun tietoon liikunnan vaikutuksista terveyteen.

 (Vaatetus vapaan liikkumisen mahdollistava (verkkarit, väljä paita), sukat tai kevyet sisätossut.)

KLASSINEN hieronta

Hieronnan hyötyjä ovat mm. lihasten jännitystilojen sekä kireyksien helpottuminen sekä ennaltaehkäisy, kehon ja mielen rentoutuminen, kipujen lievittyminen sekä samalla pehmyt- ja sidekudosten aineenvaihdunnan ja laskimoverenkierron tehostuminen, mahdollisten kudosturvotusten väheneminen. Käsittelyn voimakkuudessa edetään asiakkaan tuntemusten mukaan. Hieronta saa tuntua, mutta ei aiheuttaa kipua ja tarpeen mukaan käsittely on myös kevyttä sekä rentouttavaa.

URHEILU hieronta

Urheiluhieronnassa huomioidaan urheilijan laji sekä eri harjoittelu/- kilpailukaudet, jonka mukaan hoitoa suunnitellaan ja niiden puitteissa edetään. Hieronnassa käytössä on samoja tekniikoita kuin klassisessa käsittelyssäkin ja niitä sovelletaan sekä käytetään monipuolisesti urheilijan/ kuntoilijan tarpeiden ja tilanteen mukaan. Käsittelyn voimakkuuden osalta kuunnellaan asiakkaan tuntemuksia, samoin kuin klassisessa hieronnassakin.

RASKAUSAJAN hieronta

90 minuutin raskaushieronta

90 minuutin raskausajan hieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Käytössä on erikoishieronta tyynyt, joiden päällä on hyvä ja rentouttava olla hieronnan ajan. Äidin vointi ja kohdussa oleva vauva huomioidaan kaiken aikaa hoidon aikana. Tarvittaessa ja toiveiden mukaan voidaan myös keskittyä vain äidin haluamiin kehon osiin.

60 minuutin raskaushieronta

60 minuutin raskausajan hieronnassa keskitytään toiveiden mukaisiin kehon osiin. Esim. hieronnassa voidaan keskittyä raajojen nestekiertoa elvyttävään käsittelyyn, lonkan alueen oireisiin tai esim. selän, niska-hartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Raskausajan hieronnan hyötyjä:

Rentouttaa kehoa ja mieltä, jolla on suora hellivä vaikutus myös vauvan hyvinvointiin. Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Helpottaa lihaskipuja, lihaskramppeja, liitoskipuja sekä nopeuttaa raskaudesta ja synnytyksestä palautumista.

Milloin voi tulla raskausajan hierontaan?:

Normaalisti etenevä raskaus ei ole terveelle äidille este tulla hierontaan. Hieronta tapahtuu lempeästi, kevyin, rentouttavin ottein, tyynyin tuettuna kylkimakuulla ja/ tai puoli- istuvassa asennossa.

Raskauden jälkeisessä hieronnassa otetaan huomioon synnytyksen jälkeinen tilanne, mahdolliset muutokset kehossa sekä hieronta asentoa säädetään mahdollisimman mukavaksi. Ilmoitathan siis jo varaustietoihin, kauanko on synnytyksestä aikaa.

PURENTAELIMISTÖN käsittely

Purentaelimistössä esiintyvät tavallisimmat oireet ovat mm. eriasteiset kivut, suun avautuminen vain rajoitetusti, niveliin liittyvät liikehäiriöt. Lisäksi saattaa esiintyä päänsärkyä, tinnitusta, korvakipua, palan tuntua kurkussa sekä niska- hartiaseudun vaivoja.

Purentaelinten hoito aloitetaan haastattelulla ja tutkimisella. Käydään läpi kaularangan liikkuvuudet, tarkastellaan ryhtiä sekä tutkitaan leukanivelten toiminnallisuutta. Purentaelimistöä käsitellään suun ulko- ja sisäpuolelta (suojakäsineillä), johon kuuluu myös niskan sekä kasvojen lihasten rentouttaminen, yksilöllisesti, asiakkaan tilanteen mukaan.

INTIALAINEN PÄÄhieronta (sis. myös rintakehä, niska, kasvot, korvat, hartiat)

Hieronnassa käsitellään päälaen lisäksi hartia alue, rintakehä, niska, kasvot, korvat tai jätetään joitain alueita asiakkaan toiveesta käsittelemättä. Hoidon vaikutuksesta aineenvaihdunta sekä verenkierto tehostuu, sekä keho ja mieli rentoutuu. Käsittelyllä on suotuisia vaikutuksia myös unen laatuun, päänahan hyvinvointiin sekä stressin lievittymiseen. Huomioithan, että pään alueen vammat tai sairaudet saattavat olla este hieronnalle. Varmistathan tässä tapauksessa tilanteen lääkäriltä, ennen hoitoon tuloa. (Muita kontraindikaatioita löytyy tämän sivun lopusta)

Kontraindikaatiot/ (listaus yleisimmistä tilanteista, jolloin ei voi tulla hierontaan)

 • kuume tai flunssainen olo, mahatauti
 • antibioottikuuri (jonka jälkeen vielä terveydentilan tarkistus)
 • laskimotukos
 • diabetes, joka ei ole hoitotasapainossa
 • verenpaine, joka ei ole hoitotasapainossa
 • sydänsairaudet, jotka eivät ole hoitotasapainossa (muutoin lääkärin lupa ja tiedustelu sopivasta hieronta asennosta)
 • tarttuvat ihotaudit
 • bakteerien, virusten tai sienten aiheuttama infektio
 • syöpä, pahanlaatuiset kasvaimet (viiden vuoden varoaika tai lääkärin kirjallinen lupa)
 • aivoinfarkti (viiden vuoden varoaika tai lääkärin kirjallinen lupa)
 • hemofilia (verenvuotosairaus)
 • päihteiden vaikutuksen alaisena oleminen tai krapula

Mikäli kysyttävää ennen vastaanotolle tuloa, otathan yhteyttä: info@kehohuolto.fi

VARAUSEHDOT:

Varauksen tehtyä asiakas hyväksyy seuraavat ehdot:

– varauksen voi perua 2 tuntia ennen varauksen alkua, veloituksetta

– peruuttamattomasta ajasta veloitetaan palvelun mukainen hinta